Избрани Новини

Напълно обновен е дворът на Детска градина "Слънце“ в Петрич

Вече е напълно завършено дворното пространство и на ДГ "Звънче“

С водосвет за благословение, отслужен от отец Ангел Кочев, беше прерязана лентата на завършения проект за обновяване на дворното пространство в ДГ „Слънце“ в Петрич. Той се изпълни по Оперативна програма „Региони в растеж“ и е на стойност 293 420 лева. Включва нова техническа инфраструктура за отводняване, подмяна на настилката в двора, монтиране на нови съоръжения за игра, изграждане на рампа за придвижване на деца с двигателни проблеми, озеленяване. Новата настилка при съоръженията за игра е ударопоглъщаща за гарантиране на допълнителна безопасност на децата. По предложение на кмета Димитър Бръчков съветниците приеха отпускането на средства от бюджета за ремонт и на оградата на Детска градина „Слънце“.

„Сега е сбъдната отколешна мечта. Имаме модерна и безопасна детска площадка“, каза директорът Албена Ячкова. Изрази надежда, че Общината ще продължи в тази посока, за да се радват всички деца, посещаващи детски градини. „Вашите намерения са претворени в дела“, посочи Ячкова, обръщайки се към кмета.

Димитър Бръчков припомни, че вече е напълно завършено дворното пространство и на ДГ „Звънче“, предстои това да се случи през тази година и в Детска градина „Снежанка“. „Искаме не частично, а поетапно и цялостно да променим дворовете на детските градини – да бъдат спокойни родители и учители, а децата да имат най-добрите услови за игра“, коментира кметът Димитър Бръчков.

Централната сграда на ДГ „Слънце“ посещават 120 деца. С много танци и прекрасни артистични костюми децата от ДГ „Слънце“ поздравиха гостите в днешния празничен ден, ознаменуван и с полет в небето на разноцветни балони – символ на радостта и безкрайните детски мечти. Община Петрич днес подари на групите в детската градина и подходящи за занимания на открито играчки. Народният представител Георги Динев също уважи освещаването на обновеното дворно пространство на ДГ „Слънце“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов