Избрани Новини

В РИМ - Благоевград бе открита изложбата "Нашето златно момиче"

Тя е в памет на куклената актриса Бистра Дживджорска

Днес бе открита изложбата "Нашето златно момиче" в памет на сърцатата куклена актриса Бистра Дживджорска в Регионален исторически музей Благоевград.
В навечерието на рождения й ден, с малък спомен за нея, но със сърца пълни с любов, се събраха близки, приятели и колеги, за да открият кът с част от нейния свят и изкуство.
Бистра Дживджорска (1953 - 2020) – актриса, творец, истински приятел и човек. Посветила живота си на кукленото изкуство, на това да дарява светлина и усмивка на детските лица, да пресъздава по най-точния и достъпен начин всяка приказка. А приказката не беше обикновена. В нея винаги трябваше доброто да побеждава злото, приятелството и добрите постъпки бяха най-ценният Бисер.
Куклите, изработила за театъра и за децата на Благоевград, с желанието в очите на всяка една от тях да има светлина, да има живот, семейството реши дa остави като наследство на Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, а други ще бъдат дарени на Куклен театър Благоевград.
Регионален исторически музей ще направи личен фонд на Бистра Дживджорска, който ще се съхранява в отдел "Нова и най-нова история".


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)