Избрани Новини

Стартира проектът за основна реконструкция на осем улици

Предвижда се до края на годината проектът да бъде изпълнен

С официална церемония по първа копка бе поставено началото на проекта за основна реконструкция на улиците „Васил Априлов“, „Неофит Рилски“, „Патриарх Евтимий“, „Борис Сарафов“, „Сергей Румянцев“, „Сава Михайлов“, „Петър Стоянов“ и „Алеко Константинов“.
На церемонията присъстваха заместник-кметовете инж.Венелин Трошанов, Пролет Трифонова и Любен Милев, секретарят на Община Благоевград Мария Захова, бившият кмет инж.Румен Томов и представители на фирмите, които ще изпълнят проекта.
Стартът на проекта беше даден от временно изпълняващия длъжността кмет на община Благоевград Ясен Попвасилев: "Поставяме началото на нещо отлагано повече от 30 години, а именно реконструкцията на уличната мрежа. Инвестицията е в размер на 5 млн. лв. Искам да подчертая, че всички фирми, които ще работят по строително-монтажни работи са от Благоевград, като по този начин Община Благоевград помага на бизнеса от града да запази работни места и да реализира печалби. Надяваме се, че в отговор на това те ще изпълнят една качествена реконструкция и тези улици един път завинаги да имат качествена настилка. Надяваме се хората да го оценят. Този голям проект няма да мине без неудобства, надявам се гражданите да го разберат и да бъдат търпеливи.“
Инж.Томов пожела успешна и ползотворна работа при осъществяването на този изключително сложен инфраструктурен проект и подчерта: „Изпълнението на тези строително монтажни работи е плод на наша усилена работа няколко месеца назад, за да убедим Общинския съвет -  Благоевград, че това е необходимо за жителите на тези улици, тъй като по наша информация старата ВиК мрежа не им създаваше добри условия за живот. Мазетата им бяха пълни с фекални води и нямаха възможност да ги ползват, затова беше необходимо да се изтегли този кредит и да се облагороди кварталът.“
Предстои да бъде направена подмяна на ВиК мрежата, както и да се преасфалтира пътната настилка и да се реконструират тротоарите. Предвижда се до края на годината проектът за реконструкция на улиците да бъде изпълнен.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов