Избрани Новини

776 санкционирани водачи и пешеходци в областта по време на операция „Пешеходец“

Животът

24-04-2021, 10:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Специализирана полицейска операция, чийто акцент бе нарушения на правилата за движение от страна на пешеходци и водачи, отнемащи предимство на пешеходни пътеки  се проведе на територията на ОДМВР – В. Търново, в периода 19-23 април 2021 г. В хода на операцията са съставени общо 129 акта и са наложени 647 глоби по фиш, от тях 14 акта и 176 глоби по фиш на пешеходци и водачи, отнемащи предимство на пешеходни пътеки.
От началото на годината до 22 април включително на територията на областта са регистрирани 12 произшествия с участието на пешеходци, при които са пострадали 12 граждани, загинали - няма. През същия период на миналата година произшествията са били също 12, с един загинал и 11 ранени. Най-малкият пострадал пешеходец тази година е на13г. най – възрастният е на 84г.Средната възраст на пострадалите е 58 години.
В хода на едноседмичната операция са образувани и три бързи производства срещу водачи, седнали зад волана, след употреба на алкохол над 1,2 промила.
В цялата страна, включително и на територията на ОДМВР- В. Търново е в ход специализирана полицейска операция за контрол на скоростните режим. Тя ще продължи до 25 април.
Служителите на Пътна полиция и екипите, осъществяващи контрол на пътното движение на територията на ОДМВР – В. Търново следят ежедневно за спазване на правилата за безопасност и ще бъдат безкомпромисни към нарушителите. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов