Избрани Новини

"Пирин" отново е в елита!

“Орлетата” победиха с 2:0 "Литекс" в Ловеч

Пирин (Благоевград) се завърна в елита на българския футбол. “Орлетата” победиха с 2:0 Литекс в Ловеч в мач от 29-ия кръг на Втора лига и по този начин тимът вече няма как да бъде изместен от едно от двете първи места, които дават право на участие в efbet Лига през следващия сезон. Антон Карачанаков отбеляза и двете попадения, които паднаха през втората част на двубоя.
Така тимът ни се завръща в елита на българския футбол след три сезона във втория ешелон. Последно “орлетата” бяха в Първа лига през сезон 2017/2018.
Мениджърът Уорън Фийни направи две промени в титулярния състав в сравнение с победата срещу Добруджа в понеделник. На мястото на Петър Петров на вратата започна Димитър Шейтанов, който направи дебют за Пирин като титуляр. Преслав Йорданов пък стартира на върха на атаката на мястото на Гурам Гощелиани. През първата част гостите имаха предимство в игрово отношение, но не успяха да реализират създадените положения. Спас Георгиев, Венцислав Бенгюзов и Станислав Манолев бяха близо до гола, но ударите им не намериха очертанията на вратата.

В началото на второто полувреме Пирин продължи да натиска и това даде резултат в 58-ата минута, когато Антон Карачанаков получи топката в наказателното поле и бе спънат от Галин Минков и съдията съвсем резонно отсъди дузпа. Зад топката застана Карачанаков и реализира за 1:0.

В 70-ата минута на срещата падна и втори гол във вратата на Литекс. Автор отново бе Карачанаков, който се разписа с мощен удар от границата на наказателното поле. До края на срещата два жълти картона и съответно червен картон получи Венцислав Бенгюзов, но отстраняването му не се отрази на крайния резултат.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)