Избрани Новини

Прокуратурата разследва случая със загиналия автомобилен състезател

Още не е ясно дали не е получил инфаркт преди удара

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Благоевград се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено пътнотранспортно произшествие по чл.343, ал. 1, вр. чл. 342, ал. 1 от НК.

На 24.04.2021 г. се провеждала генерална тренировка на състезание от 2-ри кръг от националния автомобилен шампионат „Планинско изкачване - Благоевград 2021“.

Около 16,30 ч. участващият в нея Г.Г. (на 49 години), при управление на автомобил, марка и модел „Субару Импреза“, движейки се с висока скорост, изгубил контрол върху превозното средство. Колата излязла вдясно от пътя и се ударила челно в бетонна стена на частен имот, вследствие на което състезателят починал на място. Инцидентът станал на около 70 метра след финала.

Към настоящия момент е извършен оглед на местопроизшествието, иззети са записи от видеокамери, назначени са експертизи, взети са писмени и веществени доказателства.

Аутопсията на загиналия автомобилен състезател Георги Георгиев не може да докаже дали преди удара му е прилошало, дали е получил инфаркт или е имал друг здравословен проблем. Ударът е бил изключително силен и е причинил тежки травми несъвместими с живота.

Пред БНТ патоанатомът, извършил аутопсията - д-р Яни Златин обясни, че каската е запазила главата на пилота, но по цялото му тяло има множество счупвания и много от органите са били увредени.

По предварителни сведения не са установени сърдечно-съдови заболявания, които биха могли да бъдат причина за настъпилата смърт.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов