Избрани Новини

Изтече срокът за участие в Националния литературен конкурс “Биньо Иванов”

Участват 316 поети с 842 стихотворения

Изтече крайният срок за участие в петнадесетото издание на Националния литературен конкурс за поезия „Биньо Иванов” - Кюстендил 2021, чиито организатори са Община Кюстендил и читалище „Братство 1869. Литературният конкурс е ежегоден и се провежда под патронажа на кмета на Община Кюстендил Петър Паунов. В него могат да участват автори от цялата страна.
Целта на конкурса е да продължи ярката литературна традиция на Кюстендил, за чието обогатяване и развитие има безспорен принос творчеството на Биньо Иванов – поетът, свързал трайно съдбата си с този град.
В анонимната надпревара тази година заявиха участие 316 поети с 842 стихотворения. Победителите ще бъдат определени от жури в състав председател - Димитър Христов, секретар на Съюза на българските писатели и членове – Надя Попова, главен редактор на вестник „Словото днес” и кюстендилският поет, писател и философ Георги Славчев.
Тази година ще бъдат присъдени Първа награда – 400 лв., Втора награда – 300 лв., Трета награда – 200 лв. и 6 поощрителни награди, подсигурени от спонсорите и спомоществувателите на конкурса.
Резултатите от конкурса ще бъдат обявени в навечерието на 24 май и ще бъдат публикувани на интернет страницата на читалището: www.bratstvokn.org.
Официалното награждаване ще бъде на 28 май от 18:00 ч. в Голямата зала на читалище „Братство 1869”.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)