Избрани Новини

Кмет и зам.министър откриха нов физкултурен салон в училището в Първомай

Спортната зала е изградена със средства от ОП „Развитие на селските райони“

Заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова бе на церемонията днес за откриване на новия физкултурен салон в СУ „Св.Паисий Хилендарски“ в село Първомай. Спортната зала е изградена със средства от ОП „Развитие на селските райони“ по проект на Община Петрич и получено одобрение за 100% безвъзмездно финансиране.

Директорът на училището Румен Стоянов отбеляза, че за 74-годишната история на учебното заведение това е една от най-очакваните придобивки. Благодари на кмета Димитър Бръчков и неговия екип, на фирмата-изпълнител и на кмета на село Първомай. Заместник-министър Михайлова посочи, че учениците на СУ „Свети Паисий Хилендарски“ ще могат да провеждат часовете по физическо възпитание в модерна образователна среда, каквато осигурява новата спортна зала и това неминуемо ще бъде оценено от всички. „Възползвайте се от възможностите на българското образование“, апелира Михайлова.

Кметът на общината открои, че на местно ниво приоритет също е образованието и по-добрата материална база е в синхрон с държавната политика. Димитър Бръчков изрази надежда за нови спортни постижения от учениците на училището в село Първомай.

Минути по-късно се проведе и демонстративен мач по волейбол в новия физкултурен салон. Заместник-министър Михайлова посети днес също ПГИТ „Проф. д-р Асен Златаров“, проведе и работна среща с директорите на училища и детски градина в община Петрич. Поздрави педагозите за работата им в пандемията – обучение в електронна среда от разстояние, което е преминало успешно.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)