Избрани Новини

С богата на събития програма започва месец май в Благоевград

На 4 май ще почетем Гоце Делчев - 118 години от гибелта му

Община Благоевград кани на предстоящите събития през месец май 2021 г.:
- От 10.30 ч. на 4 май ще се състои възпоменателно шествие от Съдебната палата до площад „Македония“ с участието на Регионален клуб „Традиция“.
В 11.00 ч. на площад „Македония“ ще бъде проведен ритуал по полагане на венци и цветя на паметника на Гоце Делчев по повод 118 години от смъртта на един от най-значимите български революционери с участието на военнослужещи от Военно формирование 26400, Представителен духов оркестър на Сухопътните войски, и Регионален клуб „Традиция“.
- На 5 май от 20.00 ч. на площад „Георги Измирлиев“ по случай Деня на храбростта и Празника  на Българската армия, 6 май, ще се проведе тържествена проверка-заря с участието на военнослужещи от Военно формирование 26400 и Представителен духов оркестър на Сухопътните войски.
По случай Деня на храбростта и Празника на българската армия, Гергьовден, на 6 май от 11.00 ч. на площад „Македония“ Биг Бенд Благоевград е подготвил празничен концерт.
На 7 май от 11.00 ч. на пл.„Георги Измирлиев“ ще бъде проведен ритуал по полагане на венци и цветя пред паметника на Димитър Благоев по повод 97 години от смъртта на българския политик и философ. В събитието ще вземат участие ученици от Второ основно училище „Димитър Благоев“.
От 11.00 часа на 9 май, пл. „Георги Измирлиев“, ще се проведе ритуал по полагане на цветя по повод Деня на Европа и Ден на победата над нацизма.
В 11.30 часа, пл.„Македония“ и фоайето на Народно читалище „Н. Вапцаров -1866“, жители и гости на града ще имат възможността да разгледат изложба, както и да се насладят на концерта на читалищните художествени състави, с участието на Европейски информационен център „Европа директно“.
Събитията ще се проведат при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов