Избрани Новини

Разлог почете участниците във Втората световна война (снимки)

9 май е Ден на победата над фашизма

9 май - Ден на победата над фашизма, белязал края на най-кървавата война в Европа и в човешката история. На този ден отдаваме почит и признателност към загиналите и останалите живи наши участници във Втората световна война, проливали кръвта си край Струмица, Ниш, Страцин и Куманово; край Печ, Драва Полконя, Драва Чехи и Драва Соболч.
Пред паметника на загиналите във войните на пл.„Преображение” в Разлог се проведе честване, посветено на 9 май – Ден на победата над фашизма. Програмата включваше рецитал на стихове, посветени на победата, полагане на венци и цветя и слово на Христина Манова, директор на Историческия музей.
Цветя и венци в знак на признателност поднесоха инж.Красимир Герчев – кмет на Община Разлог, д-р Мария Копанарова – председател на Общинския съвет, Историческият музей, Центърът за обществена подкрепа.
9 май е ден, в който трябва да отправим най-силните послания и да предадем най-важните уроци на нашите деца. Ден, в който трябва да кажем на младите хора, че войната е жестока и унищожителна, че отнемането на човешкия живот няма оправдание, че никоя идеология не е основание да се ограничават правото на живот, свобода и слово.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов