Избрани Новини

Окръжен съд - Кюстендил даде ход на дело за убийство

Убийството е извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост

Петчленен състав на Окръжен съд – Кюстендил насрочи делото за убийството на В.В. /на 45 г./ от Кюстендил за разглеждане по общия ред след проведено разпоредително заседание. Подсъдим е 76-годишният Симеон С. Според внесеният от Окръжна прокуратура обвинителен акт, той е обвиняем в това, че на 7.09.2019 година в апартамент на жилищен блок в кв.„Герена“ в Кюстендил е умишлено умъртвил В.В., като убийството е извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост – престъпление по чл. 116, ал.1, т.6, пр. 2 и пр. 3, във вр. с чл. 115 от НК.

Съдът конституира като частни обвинители и граждански ищци родителите на пострадалия и неговата сестра, които предявиха искове за претърпените неимуществени вреди в размер от по 200 000 лв.

Окръжен съд – Кюстендил назначи изготвянето от вещи лица на комплексна съдебно- психиатрична и психологическа експертиза на подсъдимия.

В днешното разпоредително заседание съдът потвърди взетата по отношение на подсъдимия мярка за неотклонение „Задържане под стража“, като остави без уважение искането на служебния му защитник за изменението й в по-лека.

Съдът насрочи делото за 11 и 18 юни 2021 година, като за тези дати ще бъдат призовани свидетелите и вещите лица съгласно обвинителния акт.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)