Избрани Новини

Със злато, сребро и бронз се окичи Банско

Завърши Националното състезание по приложна електроника "Мога и зная как“

Злато, сребро и бронз остават в Банско след финала на 10-тото юбилейно Национално състезание по приложна електроника „Мога и зная как“, организирано от Министерството на образованието и науката и партньорите Търговска верига за електронни компоненти „Елимекс“, Община Банско и Професионалната гимназия по електроника и енергетика в Банско.
Николай Юнчов от 11-а клас грабна златния медал, а Мехмед Мустафов от 10-а клас – бронзов в индивидуалното класиране. Отборите Николай Юнчов и Ния Дръдалова - втора възрастова група, както и Мехмед Мустафов и Михаил Андреев - първа възрастова група, спечелиха престижното второ място в отборното класиране и завоюваха сребърни медали и купи.
С приз за принос в професионалното образование бяха удостоени кметът на Община Банско Иван Кадев, който бе патрон на националното състезание, инж.Сашка Тодорова - директор на ПГЕЕ -Банско, инж.Лука Ковачев - ръководител на отборите победители, инж.Димитър Денизов - дългогодишен преподавател в гимназията.
Юбилеят бе отпразнуван подобаващо с торта и поздравителна програма от клубовете по занимания по интереси.
Доволни от посрещането на училището-домакин останаха най-добрите отбори в България, взели участие в Националното състезание по приложна електроника „Мога и зная как“.
Трудът на учителите и учениците на Професионална гимназия по електроника и енергетика в  Банско се вижда от постигнатите успехи.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)