Избрани Новини

Известният художник Иван Яхнаджиев ще рисува с деца от Благоевград

Нарисуваните картини ще се продават за подпомагане на Кухнята за бедни

Днес от 18:30 ч. в ефира на предаването „Линия култура“ по БНТ 2, художникът-авангардист, въвел бодиарта в България, Иван Яхнаджиев ще рисува заедно с талантливи ученици от Националната хуманитарна гимназия и деца от школите по изобразително изкуство в Благоевград. Всичко това ще се излъчва на живо.
По време на предаването, пред сградата на Регионалния телевизионен център на БНТ в Благоевград, на открито, децата ще имат възможност да дорисуват картини, започнати от известния художник. Нарисуваните платна ще бъдат продадени с благотворителна цел, а събраните средства - дарени на трапезарията за хора в неравностойно положение към храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ в квартал Грамада в Благоевград.
Паралелно със своеобразното ателие на открито, в сградата на медията ще бъде представена авторска изложба на Иван Яхнаджиев. Инициативата се организира от Регионалния телевизионен център в Благоевград и цялото събитие ще бъде отразено чрез преки включвания в ефира на БНТ 2.
Иван Яхнаджиев е творец, който работи предимно в областта на пейзажа, натюрморта и фигуралната композиция. Представил е десетки самостоятелни изложби в страната и чужбина.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)