Избрани Новини

Почина първият обитател на Мечия парк край Белица - мечокът Стефан

Отиде си на 34 години

Взехме си последно сбогом с първия обитател на Парк за танцуващи мечки - Белица, който живееше там от създаването на убежището, управлявано съвместно с Fondation Brigitte Bardot. 34-годишният мечок бе освободен от мъките си преди няколко дни.
Гледачите на Стефан забелязаха, че той не е активен, както обикновено и много рязко състоянието му бе започнало да се влошава. Движенията му ставаха все по-трудни с всеки изминал ден. Показваше признаци на болка и едва ядеше храна. Стефан незабавно получи лекарства и беше насрочена щателна медицинска проверка. Ултразвуковите и кръвни изследвания разкриха чернодробни тумори и тежка анемия. Лошата прогноза, липсата на възможности за лечение и фактът, че това състояние е силно болезнено за него и влошава благосъстоянието му, доведоха до решението на лекарите.
Стефан винаги ще остане един от любимците на посетителите, както и на работещите в Парка, той бе една от най-дружелюбните мечки. Въпреки факта, че той беше по-голям от останалите мечки в заграждението си и можеше да доминира над всички, реалността бе точно обратното, Стефан не се държеше „шефски“, а бе кротък и спокоен.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов