Избрани Новини

Четвърти ден патрулира жандармерия в центъра на Разлог

Днес автомобилите и служителите й са ситуирани в центъра на града

Четвърти ден в Разлог служители на Национална служба "Жандармерия" патрулират около обществените институции, тпредаде БНР.

Днес автомобили и служители на жандармерия са ситуирани в центъра на Разлог – пред сградата на Общината, пред Районен съд, Районна прокуратура, както и на входа и изхода на ромския квартал "Нов път". 

Продължава и проверката на лица от квартала, които излизат с каруци  и други МПС, като основно органите на реда проверяват къде отиват, наети ли са за работа за деня, имат ли конкретни уговорки и др. 

Вчера на срещата с полицейския началник и кмета на Разлог представители на бизнеса реагираха остро, че някои жители на ромската махала извършват нагли набези и кражби дори в светлата част на денонощието –  секат незаконно дърва, крадат акумулатори, строителни материали и др. Васил Джизов – началник на РУ на МВР, обеща засилен контрол и строги мерки. 

Засега засиленото полицейско присъствие в Разлог ще остане поне до петък, 21.05., за когато Районен съд – Разлог отложи образуваните днес наказателни дела от административен характер по 5 полицейски преписки по УБДХ на 5-ма нарушители, задържани за нападение на младеж в центъра на града. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов