Избрани Новини

Бойка Асиова представя в Гоце Делчев новата си книга

Срещата с нея е тази вечер от 18.30 часа

Писателката Бойка Асиова представя в Гоце Делчев новата си книга - романът "Роден на Великден". Срещата с нея е тази вечер от 18.30 часа в малката зала в Дома на културата. Събитието се организира от Община Гоце Делчев, Дома на културата и Издателство"Жанет 45".

Бойка Асиова е родена в Разлог на 16 декември 1945 г. Инженер-химик по образование, с малко практика в управление на индустриалното производство, повече от 30 години тя е журналист. Работи в няколко регионални и национални всекидневника. Печата в литературни и други издания. Автор е на около 15 книги. Между тях са сборниците с разкази „Сребърна пара”, „Мир вам, сто врабчета”, „Мъжко можене”, "Вълчицата излиза привечер" и др. Романът й „Яловата вдовица” (Жанет 45) беше номиниран за наградата „Хеликон” и получи Националната награда за литература „Николай Хайтов” за 2007 г. През септември 2012 г. романът излезе на немски език в Германия. „Рецепта за камбана” (Жанет 45) бе отличена с годишната награда на СБП за есеистика за 2011 г.

За книгата:

"Всичко, написано от Бойка Асиова, като че ли излиза от потайни пазви, в които планината, ветровете и предците са съхранявали специално за нея ароматни думи, извезани сюжети и незабравими герои. В пазвата на тази книга има един живот. Българско сираче от Илинденското въстание (1903) се превръща в ирландски студент по медицина, а след това жител на света, който лекува европейци и африканци, но най-вече своята душа. Ще намери ли лек за гладуващото си сърце по най-дългия път обратно към себе си? На този въпрос ще ви отговори Бойка Асиова така, както само тя го може. /Веселина Седларска/




Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов