Избрани Новини

Член на ръководството на НД "Русофили“ стана областен управител на Благоевград

Новите областни: Социалисти и освободени след скандали МВР шефове

Бивши полицейски шефове, кадри на БСП и дори разследвана за заменки от типа „кон за кокошка” – така накратко могат се се обобщят биографиите на новите областни управители.

Румен Радев изпълни заканата си от края на първото си служебно правителство, че следващия път ще действа принципът „всички вън“. Ето на какви личности избра да се довери този път, информира Tribune.bg.

Член на ръководството на НД „Русофили“ става областен на Благоевград. През 2016 г. Николай Шушков оглави инициативния комитет в подкрепа на Румен Радев и Илияна Йотова в Благоевград.

Професионалната биография на новия областен е доста турболентна. Заместник-кмет на Благоевград по времето на Лазар Причкапов (живковист и член на ЦК на БКП). Самият Шушков завършва висшето си образование в Москва. През ноември 2005 г. е бил назначен за шеф на митница „Кулата“. В годините преди 10 ноември 1989 г. Шушков е работил като първи секретар на Окръжния комитет на Комсомола в Благоевград. Бил е заместник-кмет в периода 1988-1989 г.

Постъпва в митническите служби през 90-те години, уволнен е през 1997 г. поради „констатирани нарушения при учредяването на временен внос на голямо количество спирт“. През есента на 2001 г. Николай Шушков е възстановен на поста от Върховния административен съд, но впоследствие отново е уволнен – от тогавашния директор на митниците Емил Димитров-Ревизоро.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов