Избрани Новини

Фонд "Култура“ с нов приоритет – развитие на местния бизнес

Финансирането от Община Благоевград ще е в размер до 10 000 лева

От 20 май стартира кандидатстването и набирането на проектопредложения по фонд "Култура" към Община Благоевград.

В срок от един месец желаещите да кандидатстват с проекти по фонд „Култура“ ще имат възможността да го направят въз основа на критериите, приети от експертния съвет към фонд „Култура“.

На сесията на експертния съвет с председател Атанаска Ковачева, главен експерт направление „Култура“, бе взето решение за актуализация на одобрените проекти от втората сесия на 2019 година и за ново кандидатстване в новата сесия. Експертният съвет към Фонд „Култура“ обсъди определянето на срокове за кандидатстване и общата крайна сума, като членовете решиха, че срокът за кандидатстване ще бъде в рамките на един месец и документите ще бъдат разглеждани в рамките на 10 дни.

Взе се решение финансирането от Община Благоевград да е в размер до 10 000 лева и бе прието, че процентът минимум самоучастие (самофинансиране) на кандидатите е 10%. Бяха гласувани критериите за оценка и критерии за кандидатите:

- Местна уседналост на лицата, има се предвид, че приоритет ще имат местните юридически и физически лица;

- Реалистичност на бюджета;

- Подробен финансов план;

- Обществена значимост на проекта;

- Създаване и развитие на публики;

- Интегриране на малцинствата и включване на лица с увреждания;

- Визуализация и дигитализация на проекта.

Скалата на оценяване на проектите ще варира от 0 до 10 точки, минимум точки за допускане на кандидата за класиране – 36, максимален брой точки, които може да получи един проект – 70 точки.

Експертният съвет утвърди формуляр за кандидатстване и бе определен крайният срок за реализация на проектите, който ще бъде до края на календарната година, 31.12.2021 г.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов