Избрани Новини

Откриха паметна плоча и улица на името на Любомир Шарланджиев (снимки)

Ще се именува улица и на името на проф.Кирил Стефанов

В Благоевград се състоя откриване на паметна плоча и именуване на улица на името на Любомир Шарланджиев. На събитието присъстваха заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Пролет Трифонова, роднини и приятели на българския театрален и кинорежисьор.
Пролет Трифонова сподели: "Преди година Община Благоевград поде инициативата  възрожденския квартал "Вароша" да се обособи в място, където улиците да носят имената на изявени творчески личности, дали своя принос в развитието на българската култура и изкуство, и прославили страната ни извън нейните предели. Една такава личност е Любомир Шарланджиев. Затова с радост подкрепихме предложението на инициативата група от известни творчески личности и роднини на Шарланджиев да открием паметна плоча и наименуваме улица на негово име тук на това място. Нека не забравяме личности като него, оставили трайна следа в културния живот не само на родния си град, но и на страната ни."
Роднини и приятели на Любомир Шарланджиев разказаха истории и си спомниха с усмивки за неговия живот и дело.
Тържествения ритуал продължи пред родната къща на проф.Кирил Стефанов, изтъкнат композитор, диригент и главен художествен ръководител, един от основателите на ансамбъл "Пирин" и се обяви, че в негова чест ще бъде наименувана улица в кв."Вароша".


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов