Избрани Новини

Музика, слово и природа се сляха в концерт-спектакъла "Мост на небесата“ (снимки)

Събраните средства ще са за възстановяване на храм "Св.Св.Кирил и Методий“ край Роженския манастир

С благословението на Негово Светейшество българския патриарх и Софийски митрополит Неофит на 15 май вечерта в местността „Божият мост“, близо до Враца, Негово Високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий откри тържествения Пасхален благотворителен концерт-спектакъл „Мост на небесата“, организиран от фондация „Нашият дом е България“ с основател Пламен Мирянов и Община Враца.

В концерта бяха включени църковни песнопения, инструментални пиеси със старинни музикални инструменти и текстове от Свещеното Писание, които бяха изпълнени от Софийския свещенически хор с диригент ставрофорен иконом Кирил Попов, Камерния ансамбъл „Св.Йоан Кукузел-Ангелогласният“ с диригент Кристиан Попов, Женския хор „Ваня Монева“ с диригент Ваня Монева, „Кварто квартет“ и приятели, актьори и солисти. За още по-силното въздействие на музиката и словото сред този уникален скален феномен допринесоха и стилните светлинни ефекти.

Събраните средства от концерта ще послужат за възстановяването на храма „Св.Св.Кирил и Методий“ край Роженския манастир.

Българската национална телевизия направи запис на това събитие, който ще се излъчи на 23 май (неделя) от 16:30 ч. по БНТ 1.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)