Избрани Новини

Благоевград тържествено отбеляза 24 май (снимки)

Състоя се празнично ученическо шествие

Благоевград отбелязва 24 май, Дена на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, с празничната програма, с богата празнична програма.
Събитията по повод днешния празник започнаха с полагане на цветя на паметника на светите братя Кирил и Методий и на бюст-паметника на Кузман Шапкарев в НХГ „Св.Св. Кирил и Методий“ Благоевград.
Състоя се празнично ученическо шествие от Съдебната палата до пл.,,Македония“ с участието на Детско-юношеския духов оркестър към ЦЛТРДБ. На площада се състоя празничен концерт с участието на Биг Бенд Благоевград, Градския детски хор към НЧ „Н. Вапцаров - 1866“, ученици от Музикално училище “Presto”, Вокално студио “Фа Диез”, НХГ “Св.св. Кирил и Методий” и Ансамбъл ,,Пирин“, който бе открит от Ясен Попвасилев, вр.и.д. кмет на община Благоевград с тържествено слово: “Днес празнуваме Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Празник на Благоевград е. 24 май е денят, в който се прекланяме пред светлото дело на солунските братя Кирил и Методий. Ден, в който всеки българин може да каже, че е горд потомък на нация, заемаща своето достойно място в историята на Европа, превърнал се в символ на достойнство, традиция и духовност. В днешния празничен ден засвидетелстваме своята признателност и уважение към всички просветители, творци, пазители на духовността. Пожелавам на всички дейци на науката, образованието, културата и изкуството, здраве амбиции и творческа енергия! На учениците, студентите и техните преподаватели, много успехи! Честит празник!"
Тази вечер в 19.30 ч. на пл."Македония" ще се състои празничен концерт със специалното участие на Графа&Бенд и Васил Найденов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов