Избрани Новини

Банско слави 24-ти май (снимки)

Бяха връчени грамоти на ученици, учители и културни дейци

Най-светлият и обичан ден в празничния български календар - Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, събра на централния площад в Банско деца, ученици, учители и родители.
„24 май не е просто поредният официален празник – това е денят, в който всеки българин може да каже, че е горд потомък на нация, заемаща своето значимо място в историята на Европа. 24 май е символ на българското достойнство, традиция и духовност“, заяви в приветствието си заместник- кметът Стойчо Баненски. Той подчерта ролята на възрожденците и просветителите от Банско и дълга на съвременните банскалии свято да почитат, развиват и обогатяват наследеното от предците.
Преди празничния концерт, на сцената на площада бяха връчени грамоти на ученици от всички училища в община Банско за отлични резултати в образованието и успешно представяне на областни и национални конкурси, олимпиади и състезания, в областта на науката през учебната 2020/2021 година, както и на учители и културни дейци със значителен принос в книжовно- образователното дело и духовния напредък на община Банско.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов