Избрани Новини

Областният управител се срещна с кметовете на Петрич и Сандански

Проведе среща и със зеленчукопроизводители от района на Петрич

Областният управител се срещна кметовете на Сандански и Петрич - Стоянов и Бръчков.
Във всяка от срещите на първо място отбеляза ролята на екипите, професионализма и доверието между институциите и служителите за добрата работа на администрацията в името на стабилността на държавата и общественото добро. Подчерта, че неговите усилия са насочени към изпълнение на ангажиментите по организационно-техническата подготовка на предсрочните избори, за да се гарантират честни, открити и прозрачни избори, но успоредно с това, да не се понижава нивото на качественото административно обслужване.
Областният управител Шушков обсъди с кметовете Стоянов и Бръчков актуалното състояние на управляваните от тях общини по отношение на демографската, икономическата и социалната картина. Специално внимание бе обърнато на състоянието на малките населени места, туризма, леката промишленост, транспортния сектор, земеделието и здравеопазването. Големите трудности, които изпитват всички сектори и възможностите за повишаване на ефективността при вземане на решения, за да бъдат постигнати добри резултати, удовлетворяващи всички заинтересовани страни.
Предвид епидемичната обстановка бе обсъдено състоянието на Гранично контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) на територията на Община Петрич и проблемите свързани с тяхната материално-техническа обезпеченост, сградния фонд, личен състав, състоянието на инфраструктурата и работата на служителите на РЗИ.
Призова за единство по отношение на държавническите теми, да се постига консенсус за да се върви към резултати, качествени и видими за бизнеса и обществото.
Последната среща на Шушков бе със зеленчукопроизводители от района на Петрич, с които коментираха състоянието на сектора, проблемите и възможностите за ефективни мерки за подпомагане на сектора, които да привлекат все повече млади хора към зеленчукопроизводството.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов