Избрани Новини

Подготовката за изборите в област Кюстендил протича нормално

Създадена е добра координация между Областна администрация и общинските администрации

Организационно-техническата подготовка за провеждане на изборите за народни представители на 11 юли в област Кюстендил на този етап протича нормално, стана ясно по време на днешната работна среща с кметове на общини и представители на местни администрации, свикана от областния управител на Кюстендил инж.Александър Пандурски.

„Смятам, че е създадена добра координация между Областна администрация и общинските администрации относно предстоящите избори“, коментира Пандурски. В хода на разговора бяха обсъдени също редът и организацията по посрещане на секционните избирателни комисии след приключване на вота и осигуряването на бързия им достъп до РИК. Във връзка с подготовката за изборите представителите на местните администрации от своя страна заявиха, че имат отлична комуникация и добра обратна връзка с Областна администрация – Кюстендил.
По време на срещата областният управител сподели също, че се очаква избирателните списъци да бъдат получени в близките няколко дни. „Знаете, че ще имаме нови представители в СИК-овете. В тази връзка се надявам имунизационната кампания да продължи, за да бъдат максимално защитени членовете на секционните комисии, както и гражданите. Ваксинирането е единственият начин, чрез който можем да се преборим с пандемията“, коментира инж. Александър Пандурски и призова членовете на секционните комисии да се ваксинират, за да не поемат излишни рискове за здравето си по време на изборния процес.
„От РЗИ – Кюстендил ми бе докладвано, че Министерството на здравеопазването е осигурило достатъчно количество ваксини от „Пфайзер“, „Модерна“, „Астра Зенека“ и „Янсен“, така че желаещите да се имунизират могат да изберат с коя ваксина да бъде“, заяви Александър Пандурски. Позовавайки се на информация от РЗИ, областният управител сподели, че към вчерашна дата /25 май/ общият брой на поставените дози ваксини на територията на областта е 22 639. Имунизираните лица с първа доза са 13 658, а тези със завършена имунизация са 8 981.
По време на срещата бе обсъдена и епидемиологичната ситуация по места. Към настоящия момент обстановката във всички общини на територията е спокойна, докладваха от месните администрации. „За щастието, случаите с Ковид-19 намаляват, натовареността в болниците ни – също. Област Кюстендил вече е в „оранжевата зона“, като за изминалия 14-дневен период заболяваемостта вече е под 120 на 100 хил. души население“, коментира още Александър Пандурски.
На работната среща присъстваха също зам.областните управители д-р Матей Попниколов и Райчо Цветин, както и главният секретар на институцията Гергана Михайлова.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов