Избрани Новини

Областният управител на Кюстендил проведе работна среща с институциите

Целта бе да се координират действията за спокойно протичане на изборния процес

Във връзка с провеждането на предстоящите избори за народни представители на 11 юли областният управител инж. Александър Пандурски проведе работна среща с представители на различни институции от област Кюстендил. В инициираната от областния управител среща се включиха представители на ОД на МВР – Кюстендил, на Регионална дирекция „Гранична полиция“, на сектор „Пътна полиция“ и Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Участие взе и главният секретар на ОА – Кюстендил Гергана Михайлова. Целта на срещата бе да се координират действията и да има добър синхрон между институциите по отношение на организацията и спокойното протичане на изборния процес.

От регионалните институции изразиха категорична готовност да съдействат, според своите компетенции, за нормалното протичане на изборния процес. В работния формат бяха обсъдени въпроси най-вече от организационен характер, темите за обезпечаване с охрана на изборните помещения, осигуряването на полицейско присъствие при транспортирането на изборните книжа и машините за гласуване.

Областният управител на Кюстендил инж. Пандурски призова за пълна координация между институциите и за осигуряване на нормални условия за работа на секционните избирателни комисии. „Всички ние работим в името на държавата и в интерес на гражданите. За да си свършим добре работата, особено когато има проблем, трябва да има добра координация и комуникация между различните институции. На дневен ред е да организираме и проведем едни нормални и спокойни избори, затова разчитам и на вас да не бъдат допуснати проблеми при организацията на изборния ден и опазването на обществения ред“, коментира губернаторът на Кюстендил.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов