Избрани Новини

Малки и големи четоха откъси от любими книги в Благоевград (снимки)

Вечер на литературата се проведе в читалището

Вечер на литературата се проведе вчера в НЧ "Н.Вапцаров" - Благоевград. Събитието е ново по рода си и е по инициатива на Община Благоевград и Спасимир Тренчев, председател на литературен клуб „Огнище“ към читалището. Целта бе да се насърчи четенето от най-малките до най-големите. Вечерта бе посветена на откъси от любими произведения/автори. В четенето се включиха деца и възрастни. 

Вечерта премина в настроение и приятни емоции. Възпитаниците на Елена Михайлова с развълнуваното си четене ни припомниха любими автори и книги. Членове на литературния клуб също се включиха в литературното четене. Писателката Евгения Йорданова направи викторина за присъстващите, като прочете откъси от стихотворения на любими поети. Позналите авторите получиха и награда - екземпляр от последната й засега книга "Аз съм тук".

Тук бяха още писателката Кирилка Димитрова - представянето на втория й роман "Незнайни пътеки" предстои, а под печат е новия й роман "Жажда". Поетът Васил Георгиев също не пропусна литературната вечер - той се готви за среща с колегите си на предстоящите Мелнишки поетични вечери. 

"Изключително много благодаря на всички, които дойдохте. На Силвия Домозетска за гладкото протичане на вечерта. На Eлена Михайлова за прекрасните деца, които доведе и се изявиха така вдъхновено. Вярвам, че така се възпитава новото поколение. Надявам се, че те ще разкажат за това преживяване и ще запалят връстниците си да четат. Повече. И на всички останали за това, че показахте великолепно отношение към литературата. Вие влязохте в текста и не просто го четохте, а го изиграхте! Надминахте очакванията ми! Радвам се, че сте такива, каквито сте", написа във Фейсбук председателят на "Огнище" Спасимир Тренчев.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)