Избрани Новини

За първи път: Автокино и лятно кино на открито в Благоевград

9 дни благоевградчани ще гледат най-известните български филми

Топлите летни вечери предразполагат за повече време навън. Инициативите ,,Автокино“ и ,,Лятното кино на открито“ дават страхотна възможност личното време да бъде изкарано приятно, забавно и пълноценно. В продължение на 9 дни благоевградчани ще могат да се насладят и да гледат най-известните български филми. Затова препоръчваме на хората да идват по-рано и да заемат местата си пред екрана навреме. Входът за прожекциите е абсолютно безплатен, от вас се иска само да си носите нещо за сядане и добро настроение, за да се насладите на неповторимо лятно кино изживяване под звездите на Благоевград.
Програмата на Автокино започва от 21.00 ч. на 12 и 13 юни на паркинга на магазин „Кауфланд“.
Филмите, които ще бъдат прожектирани, са „Диви и щастливи“ и „Привличане“. Специално участие ще вземат известните актьори Александър Сано и Яна Борисова, които ще споделят интересни случки и спомени по време на снимките.
Екранът, на който ще бъдат прожектирани филмите на паркинга на Кауфланд, е с размери 5 м х 10 м, монтиран на височина 2 м от земята, а професионалната система за прожекции и звук са гаранция за неповторимо преживяване.
Следващата седмица продължава с Лятно кино на открито. В рамките на седем вечери, от 14. до 20. юни включително, ще бъдат излъчвани едни от най-гледаните български филми.
Кинофестивалът ще обхваща центъра и периферията на Благоевград – кв.„Вароша“, кв„Еленово“, IV микрорайон кв.„Освобождение“ – спортната площадка на ул.,,Шар планина“, кв„Грамада“, ж.к. „Запад“, кв.„Струмско“ и пл.„Македония“.
,,Лятното кино на открито“ е с начален час 21.00 ч. 
Всяка вечер различни известни актьори и режисьори, като Башар Рахал, Мариан Вълев, Саня Борисова, Пламен Манасиев, Стефан Командарев, Станислав Дончев, Георги Костов ще организират кратки анонси, разговор с публика, споделяне на интересни истории преди прожекцията на филма.
Ето къде ще бъдат част от откритите кина в Благоевград и филмите, които ще може да гледате от 12. до 20. юни:
АВТОКИНО В БЛАГОЕВГРАД
12. – 13. ЮНИ
НА ПАРКИНГА НА КАУФЛАНД
12. юни / 21.00 ч. 
„Диви и щастливи“, режисьор Мартин Макариев, гост актьорът Александър Сано
13. юни / 21.00ч.
,,Привличане“, режисьор Мартин Макариев, гост актьорът Александър Сано
ЛЯТНО КИНО НА ОТКРИТО“ В БЛАГОЕВГРАД
14. – 20. ЮНИ
14. юни / 21.00 ч.
„Бензин“, режисьори Асен Блатечки и Катерина Горанова, гост актьорът Пламен Манасиев - кв„Вароша“, пл.,,Народни будители“
15. юни / 21.00 ч.
„Нокаут или всичко, което тя написа“, режисьор Ники Илиев, гост актрисата Саня Борисова
IV микрорайон, кв. „Освобождение“ – спортната площадка на ул.,,Шар планина“
16. юни / 21.00 ч.
„Завръщане“, режисьор Ники Илиев, гост актьорът Башар Рахал, кв.„Еленово“, на паркинга на Спортен комплекс „Пирин“
17. юни / 21.00 ч.
„Опърничавите“, режисьор Георги Костов, гости режисьорът Георги Костов и авторът на романа „Опърничавите“ Младен Стоянов, ж-к. „Запад“, в двора на Езикова гимназия ,,Акад.Людмил Стоянов“
18. юни / 21.00 ч. 
„В кръг“, режисьор на филма и гост на събитието Стефан Командарев, кв.„Грамада“, в двора на Четвърто ОУ „Димчо Дебелянов“
19. юни / 21.00 ч.
„Писма от Антарктида“ - режисьор на филма и гост на събитието Станислав Дончев, кв„Струмско“, в двора на Шесто СУ "Иван Вазов"
20. юни / 21.00 ч.
„Лошо момиче“, режисьор и гост на събитието Мариан Вълев, пл.„Македония“


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов