Избрани Новини

Благоевград се поклони пред делото на Ботев и загиналите за България (снимки)

В ритуала участваха военнослужещи от Бригадно командване - Благоевград

Днес пред бюст-паметника на Христо Ботев на площад „Народни будители” в Благоевград се проведе ритуал по полагане на цветя в знак на признателност по повод 145 години от смъртта на великия български поет, публицист и революционер и Деня на загиналите за свободата и независимостта на България.
В ритуала участваха военнослужещи от Бригадно командване - Благоевград с командир полковник Митко Балтов, а учениците от 11 ОУ „Христо Ботев“ Дейвид Захаринов, Красимира Баталова и Емилия Топозулис с ръководител Даниела Кочаркова припомниха живота и делото на героя.
Венци и цветя в знак на почит и признателност поднесоха вр.и.д. кмет на община Благоевград Ясен Попвасилев, заместник-кметовете инж.Венелин Трошанов и Любен Милев, Николай Шушков, областен управител, председателят на Общинския съвет Радослав Тасков, полковник Митко Балтов, командир на Бригадното командване, евродепутати, общински съветници, представители на политически партии, културни и научни институти, ученици, граждани и гости на събитието.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов