Избрани Новини

Подобряват достъпа до социални грижи на хора с увреждания и хора над 65 г. в Струмяни

Подкрепата за развитие на форми на дългосрочни грижи ще окаже превантивна роля

Община Струмяни спечели Проект за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Процедура BG05M9OP001-2.111 МИГ „Струма- Симитли, Кресна и Струмяни“, мярка 2.3. Предлага устойчиви социални услуги за социално включване по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 чрез подхода водено от общностите местно развитие. 

Основната цел на изпълнението на дейностите по проекта е да се подобри достъпа на хора с увреждания и хора над 65г. в невъзможност за самообслужване, живеещи на територията на община Струмяни до услуги за социално включване и здравеопазване.

Подкрепата за развитие на форми на дългосрочни грижи ще окажат превантивна роля и ще предотврати настаняването в специализирани институции и излишното хоспитализиране и ще допринесат за промяна на досегашния институционален и все още медицински ориентиран модел на грижата за възрастните и хората с увреждания. В резултат на изпълнението на мерките по тази специфична цел ще се подобри качеството на живот на хората, нуждаещи се от постоянно обслужване в ежедневието си и на лицата с увреждания чрез осигуряване на дългосрочна грижа, включително подкрепящи и интегрирани социални и здравни услуги в общността и в домашна среда.

Срокът за изпълнение на дейностите по проекта е 24 месеца.

Стойността на проекта е в размер на 200 000 лв.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)