Избрани Новини

Кюстендилските череши вече са на пазарите в Красно село и "Иван Вазов"

Цените започват от 3 до 6 лв. за килограм в зависимост от големината и качеството

Кюстендилските череши от новата реколта вече са на пазарите в Красно село, Иван Вазов и Борово. Цените започват от 3 до 6 лв. за килограм в зависимост от големината и качеството, съобщиха от “Пазари ЮГ” ЕАД. В същия диапазон са и пресните български ягоди. Всички от южните квартали могат да си изберат пресните плодове директно от земеделските производители. От другите части на София също могат да идват с метрото директно до Красно село, което е изключително удобно, подчертават от пазарите.

Тази година се очаква реколтата да е по-слаба заради валежите и студената пролет, казват стопаните. Те очакват трудности и заради липсата на туристи по Черноморието и курортите, които са един от основните купувачи за Кюстендилския регион. Производителите казват, че преди пандемията са идвали доста румънци да купуват директно количества.

Затова от "Пазари ЮГ" ЕАД призовават столичани да изберат българското и да купуват пресни плодове и зеленчуци директно от производителите на пазарите в Красно село, Иван Вазов и Борово. Голямо предлагане има на пресни нашенски ягоди, кайсии, грамадни джанки, розови домати, краставици, марули, спанак, лук и др.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов