Избрани Новини

"Книги за смет“ отново е в Кюстендил

Националната екокампания ще се проведе от 10 часа

„Книги за смет“ отново е в Кюстендил. 
Националната екокампания ще се проведе днес на паркинга пред хипермаркет „Кауфланд“ (бул."Македония" №10). Събитието е с начален час 10:00 и ще продължи до 13:00 часа.
Всеки, който донесе килограм годна за рециклиране пластмаса, ще получи книга по избор.
Тази година сред творбите, от които участниците могат да избират, ще са "Приключенията на Хъкълбери Фин и Том Сойер", "Анн от фермата "Грийн Гейбълс", "Доктор Дулитъл" и др. За най-малките ще има лимитирано издание „Къде отива боклукът“, а за обичащите разходките сред природата – „На планина с деца“, предоставени специално за кампанията от „Издателство Ракета”. Ново издание и на един от най-великите английски писатели – Оскар Уайлд, събиращо негови разкази, ще зарадва участниците.
Желаещите, които искат да се включат в „Книги за смет“, е препоръчително да носят пластмасата опразнена от съдържание, почистена и смачкана, за да заема по-малко място. Сред отпадъците, които няма да бъдат приемани, са блистери от лекарства, туби от масла и домакински електроуреди.
Кампанията, подкрепена от Община Кюстендил, е организирана от издателството Smart Books и фондация Credo Bonum.
От първото издание на „Книги за смет“ през 2013 г. досега в резултат на националната кампания у нас са рециклирани над 80 тона пластмасови отпадъци и са раздадени десетки хиляди книги.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов