Избрани Новини

Лятната детска музейна школа в РИМ - Благоевград започна (снимки)

Учениците имаха възможността да се докоснат до автентични музейни ценности

Дългоочакваната лятна детска музейна школа започна. След прекъсване от една година, при спазването на всички противоепидемични мерки и в присъствието на представител на Община Благоевград, Регионалният исторически музей в Благоевград възобнови една добра и успешна практика. Първи в заниманието "Априлското въстание и нашият град Горна Джумая" се включиха първолаците от СУИЧЕ „Св.Климент Охридски", с класни ръководители Узунов и Василева. Учениците имаха възможността да се докоснат до автентични музейни ценности, които бяха извадени от фондохранилищата и показани специално за тях.
Чрез интересни и занимателни игри те се пренесоха в света на нашите национални герои, научиха за Ботев, докоснаха се до стиховете на Иван Вазов, претворени в прекрасна патриотична песен от Иван Караджов. Децата научиха и за младия и благороден благоевградчанин Георги Измирлиев и попълниха цветно родословно дърво на апостола от Горна Джумая.
Заниманията продължиха и следобед с ученици от 4 "б" клас на СУИЧЕ “Св.Климент Охридски”, с класен учител Йорданова, както и с ученици от 3 клас на Трето ОУ „Димитър Талев“.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов