Избрани Новини

Сандански каратеки завоюваха призови места в Габрово

В състезанието взеха участие 19 спортни клуба с над 400 състезатели

Каратеките от Клуба за източни бойни изкуства "Спартак“ - Сандански се завърнаха с призови места от Национална купа по шотокан карате-до в Габрово.
В състезанието взеха участие 19 спортни клуба с над 400 състезатели от Българската федерация по шотокан карате-до.
Най-успешните състезатели от санданския клуб бяха:
- Захара Сиракова, която спечели вицешампионска титла в състезателна дисциплина „шобу иппон кумите“ +53 кг, възрастова група 14-15 г. и трето място в състезателна дисциплина „ката“
- Андон Велев с вицешампионска титла в състезателна дисциплина „ката“, възрастова група 12-13 г. и трето място в състезателна дисциплина „шобу иппон кумите“ - 45 кг.
- Лидия Златкова с вицешампионска титла в състезателна дисциплина „ката“, възрастова група 13-14 г.
- Димитър Стоянов с трето място в спортна дисциплина „шобу иппон кумите“ +80 кг, където успешно затвърждава позициите си при мъжете.
- Даниел Стоянов с трето място в спортна дисциплина „ката“, възрастова група 10-11 г.
Треньорът на санданските каратеки Костадин Чепандов е доволен от представянето на своите възпитаници, като подчерта стабилното повишаване на тренировъчната им форма, което се чуства осезателно при Георги Митрев и дебютантката Малена Малчева, които се класираха в осмицата на своите възрастови групи. И въпреки петото място на Слави Сираков счита, че и той върви успешно по пътя на карате-до.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов