Избрани Новини

Наградиха активни червенокръстци и кръводарители в Благоевград (снимки)

Със званието "Заслужител деятел на БЧК" бе удостоен д-р Димитър Божиков

Областният съвет на БЧК - Благоевград на свое тържество награди активисти и кръводарители, като почете дългогодишната им дейност. Отличи и млади червенокръстци, които дейно се включват в работата на най-старата благотворителна организация в Благоевград.

Наградите бяха връчени от д-р Димитър Божиков, председател на Обл.С на БЧК и Йорданка Стойчева, директор на Областния съвет.
Медали "За заслуги към БЧК" 2020 г. - златен получиха д-р Николай Цачев от Сатовча, д-р Георги Хаджигеоргиев от Якоруда и д-р Божидар Велев от Разлог.

Д-р Николай Цачев Цачев е активен доброволец на Българския Червен кръст повече от 50 години. Поема по пътя на осъзнатото доброволчество в 1967-68 година като младеж в русенската червенокръстка организация, където е родом. Активността му продължава през годините на следването му в Медицински университет - Пловдив. През 1977 година започва работа като лекар в с.Сатовча и оттогава е председател на червенокръстката организация в  община Сатовча. Професионалният си път реализира в отдалечен планински район със смесено население, където се ползва с изключително уважение и респект от всички. Обединител и вдъхновител, успял да постави устоите на стабилна червенокръстка структура, която последователно води и развива и до днес.
Членството и работата му в БЧК са смисъл и съдържание на живота му – посветен в служба на хуманността. Дългогодишен член на Областния съвет и делегат на Националното общо събрание на БЧК. Отговорен и стриктен, той не оставя поет ангажимент нерешен. Със своята дипломатичност намира решение и на нерешимите казуси. За активната си дейност многократно е награждаван с отличия на Червения кръст. Носител е на званието „Заслужил деятел на БЧК“ от 1996 година.

Д-р Георги Петров Хаджигеоргиев – дългогодишен активен доброволец. Професионалният му път е богат на опит и емоции. Лекарската професия е негово призвание. Хуманността му е пътеводител и съвсем естествено енергията му открива Червения кръст. В 1980 година поема председателското място на общинската организация на БЧК – Якоруда. Община Якоруда е много живописна, но истинско предизвикателство: относително откъсната, сгушена в планините, приютила етническо разнообразие и бедна откъм възможности за трудова реализация – тук нивата на безработица са дежурно високи. Със своя труд и ценностната си система д-р Хаджигеоргиев допринася много за развитието на червенокръсткото движение в общината. В продалжение на 40 години успява да спечели и опази доверието на хората – нуждаещи се и доброволци, да привлече и овладее вниманието на обществеността. Оказал сериозна подкрепа при реализиране на програми, проекти, мероприятия – с личен труд, но и в организационен план. Умело работи с доброволци и партньори. Той е авторитет и лице на Червения кръст в общината. За своя принос бива многократно награждаван през годините. Носител е на званието „Заслужил деятел на БЧК“ от 1996 година. Благодарение на неговата отдаденост общинската организация е успешна и днес продължават червенокръстките традиции в община Якоруда.

Д-р Божидар Асенов Велев – активен доброволец от средата на 80-те години, член на разложката червенокръстка организация от началото на 90-те. Познава традицията на Червения кръст и има поглед за бъдещи перспективи. Притежава лидерски качества и дипломатичност. Амбициозен и последователен, работи активно за утвърждаване позициите на червенокръстката организация. Действащ председател на ОбщС на БЧК – Разлог от 1997 година до днес.
Дългогодишен директор на МБАЛ - Разлог. Ползва се с авторитет и доверие в обществото, с което допринася за утвърждаване имиджа на Червения кръст, както и за реализиране на широкоспектърна дейност сред местната общественост.
Сериозен, позитивен, коректен – човек, който отключва доверие. Лидерските му и организационни качества водят до избора му за член на Областния съвет на БЧК – Благоевград (от 2005 година и към настоящия момент). Притежава уникалното качество свободно да общува и предразполага, което допринася за по-бързото приобщаване на нови доброволци и сплотяване на екипа, както и в намирането на партньорства. За своята активност бива многократно отличен. Носител е на званието „Заслужил деятел на БЧК“ от 2007 година.

Убедени сме, че и тримата представители на благоевградската червенокръстка организация са изтъкнати дейци, посветили живота си в служба на хуманността. Със своите убеждения, отговорност и последователност са допринесли за развитието на областната и на националната организация, и за извисяване имиджа на Български Червен кръст.

Със званието "Заслужител деятел на БЧК" бе удостоен д-р Димитър Божиков - председател на Областния съвет на БЧК - Благоевград, който го оглавява вече над 20 години и успешно го ръководи в това трудно за всички ни време.

Званието "Отличник на БЧК" за 2020 година заслужиха:

ЕКАТЕРИНА ЮЛИЕВА ГЕОРГИЕВА - БЛАГОЕВГРАД

ВАЛЕНТИН СТЕФАНОВ МИТРЕВ - САНДАНСКИ

 ДОЦ. ЙОРДАН ТАНКОВ КАЛЧЕВ - БЛАГОЕВГРАД

СИМЕОН ЙОРДАНОВ ЙОРДАНОВ - БЛАГОЕВГРАД

Д-Р ИЛИЯ АТАНАСОВ БОЖИКОВ - ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

КОСТАДИН ИВАНОВ КОБАКОВ -ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

МИЛИЦА БОРИСОВА ЗАХОВА - БАНСКО

За 2021:
ГЕОРГИ ЙОРДАНОВ КОСТАДИНОВ - БЛАГОЕВГРАД

Званието "Млад отличник на БЧК" 2020 получиха 

ВАЛЕРИЯ ВАЛЕРИЕВА ШИШОЕВА - БЛАГОЕВГРАД

КРИСТИНА ГОЦЕВА КОВАЧКА - БЛАГОЕВГРАД

ДИМИТЪР ДИМИТРОВ ХАЛАЧЕВ - ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

2021
МАРИЯ РАДОСЛАВОВА МАНЗУРОВА - БЛАГОЕВГРАД

Индивидуален благодарствен диплом  за 2020 г. получиха:

ГЕРГАНА ЗДРАВКОВА ПАВЛЕВИЧИНА-СТОЯНОВА - БЛАГОЕВГРАД

ЗДРАВКА ЧИМЕВА - БЛАГОЕВГРАД

Д-Р АЛЕКСАНДЪР АСЕНОВ СОКОЛОВ - БЛАГОЕВГРАД

АЛЕКСАНДЪР СИМЕОНОВ ИЛЧЕВ - БЛАГОЕВГРАД

АСЯ САШОВА ВЕЛКОВА - БЛАГОЕВГРАД

РАДА СТОЯНОВА СТАНОЕВА - СИМИТЛИ

ПАВЛИНА ГЕОРГИЕВА МИЦОВА - СИМИТЛИ

ВИОЛЕТА БОРИСОВА ВЕЛИЧКОВА - ПЕТРИЧ

ВЛАДИМИР СТОЙЧЕВ ХРИСТОВ - ПЕТРИЧ

ЖИВКО ДИМИТРОВ МУТАФЧИЕВ - САТОВЧА

РУМЯНА ПИЛЬОЕВА - САТОВЧА

ДИМИТРИЯ КИРИЛОВА ЧИЛЕВА - ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

БОРИС ВАСИЛЕВ ЗАХАРИЕВ - БЛАГОЕВГРАД

БОРИС ИВАНОВ МИХОВ - БЛАГОЕВГРАД



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов