Избрани Новини

Отварят ГКПП "Златарево“ за влизане

Темата беше повдигната от кмета Димитър Бръчков

Със заповед на министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров от вчера се отваря за влизащи в България граждани и ГКПП „Златарево“. По този начин ще бъде облекчен трафикът от автомобили, пристигащи от Република Северна Македония. На граничния пункт е разкрит кабинет на РЗИ, който следи за предоставянето на необходимите документи за вход в страната, въведени с действащата заповед на министър Кацаров.

Досега през този пункт се допускаше единствено излизането от България. Това създаваше затруднения при пътническите, в това число и туристическите пътувания, и забавяше преминаването през границата. Промяната в пропускателния режим на ГКПП „Златарево“ става възможно след изменение на заповедта за влизането в страната.

Припомняме, че преди дни кметът на община Петрич постави този проблем на вниманието на министър Кацаров в проведен разговор и получи уверение за действия. По-късно кметът обсъди темата и на среща с областния управител Николай Шушков, който също веднага се ангажира. В тази връзка кметът Димитър Бръчков благодари за своевременната реакция за решаване на проблема.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов