Избрани Новини

Клавирен концерт на Тодор Петров ще се състои в Кюстендил

В програмата ще прозвучат произведения от Бетовен, Дреслер и Диабели

Днес от 18:00 ч. в голямата зала на читалище „Братство 1869” в Кюстендил ще се състои  клавирен концерт на Тодор Петров. В програмата ще прозвучат произведения от Бетовен, Дреслер и Диабели.
Солистът Тодор Петров е пианист с изключително богата биография, репертоар и интереси към виртуозната класическа и съвременна музика от европейски композитори от всички националности и поколения.
Редовно си сътрудничи с Радио София, където е осъществил много записи, от които първото интегрално изпълнение в света на сонатите на Вагнер, сонатите на Вебер, на Чайковски и много други. Концертира активно в Италия, Англия, Румъния, Франция, Украйна, Германия. През 2002 г. е свирил под диригентството на Нелло Санти. С камерния оркестър на театър Сан Карло в Неапол е свирил оригиналните версии на концертите на Шопен.
Тодор Петров се занимава с издирване на неизпълнявани творби, възстановил е в ръкопис два концерта от Цезар Франк. Прави световна премиера на концерта за пиано от Вито Палумбо. От 1994 г. до днес изнася многобройни концерти в дуо с Адриана Грекова, мецосопран.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов