Избрани Новини

В ареста остава мъжът, задържан с 16 кг хероин

Престъплението е извършено от К.М. при условията на опасен рецидив

По искане на Окръжна прокуратура-Кюстендил съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия К.М. (на 51 години), привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 354а, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1 от НК.

Мъжът е бил задържан след проведена на 18.06.2021 г. полицейска операция в с.Коняво, област Кюстендил. В туристически сак е било открито бежово-кафяво прахообразно вещество, разпределено в 29 пакета с еднаква правоъгълна форма. При извършения наркотест то реагирало на хероин. Общото му количество е 16,010 кг.

По случая е било проведеното разследване и оперативно-издирвателни мероприятия.

С постановление на наблюдаващия прокурор К.М. е бил привлечен в качеството на обвиняем по образувано досъдебно производство и задържан до 72 часа.

В днешното заседание съдът прие, че е налице обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия към престъплението, както и опасността той да се укрие или да извърши престъпление. Деянието се отличава с изключително високата степен на обществена опасност, особената специфика на осъществяването му и от съдебното минало на обвиняемия. То е извършено от К.М. при условията на опасен рецидив.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов