Избрани Новини

Ирина Никулчина ще запали символично олимпийския огън

От 10.00 ч. ще се състои факелно бягане около езерото на "Бачиново”

По повод традиционното отбелязване на Международния олимпийски ден, 23. юни, Олимпийски клуб - Благоевград, преподаватели и студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“ със съдействието БОК и Община Благоевград организират днес факелно бягане около езерото в парк „Бачиново”.
В проявата ще се включат общо около 100 участници – студенти от специалностите „Физическо възпитание и спорт” и „Спорт“, преподаватели в ЮЗУ „Неофит Рилски”, както и деца от спортните клубове в Благоевград и ученици. Преди старта на факелното бягане ще бъде запален символично олимпийският огън от Ирина Никулчина, бронзов медалист от ХIХ Зимни Олимпийски игри в Солт Лейк Сити през 2002 г.
Участниците в кроса ще получат международен олимпийски сертификат, осигурен от БОК, подписан от президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах и председателя на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова.
Международният олимпийски ден се чества от януари 1948 г. с решение на Международния олимпийски комитет /МОК/. През 1987 г МОК насърчава НОК да отбелязват Международния олимпийски ден с различни инициативи.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов