Избрани Новини

Детската лятна академия отвори врати в Благовград

Заниманията продължават до 2 юли

За пета поредна година „Лятна академия” отвори врати за всички желаещи деца и ученици от Благоевград и гости на Благоевград.
През следващите две седмици, до 2 юли, квартал „Вароша” ще се превърне в пъстра детска академия на открито. Децата ще творят под вещото ръководство и грижи на всички преподаватели от Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Ще могат да изявят или открият своите предпочитания към различни видове наука и изкуство.
Заниманията в петото издание на „Лятна академия“ ще се провеждат всеки делничен ден от 9:00ч. до 12:00ч., и от 14:00ч. до 17:00часа, в кв. „Вароша” до 2-ри юли, включително.
Народни песни и танци, балет, изобразително изкуство, керамика, стъклопис, декоративно-приложно изкуство, пиано, китара, тамбура, техническо конструиране са заниманията, предвидени за децата и гостите на Благоевград.
За първи път от тази година има и нова школа по компютърни технологии „Работилница по дигитално изкуство“. Заниманията в тази школа се провеждат в сградата към Центъра на ул„Сергей Румянцев“, до входа на Джамията.
Желаещите деца могат да се забавляват в организираните занимания по интереси. Те са безплатни и не е необходимо предварително записване. Заниманията ще се водят от преподаватели към Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Всеки от преподавателите е подготвил забавни, интересни и малко известни занимания.
Лятната академия цели да даде на децата едни незабравими летни дни и по един приятен и полезен начин да ги ангажира в свободното им време.
През тези пет години на своето реализиране академията се утвърди като дългоочаквано събитие за всички деца.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)