Избрани Новини

УСЕТ-ници се събират на среща в Благоевград

Учебният студентски експериментален театър навърши 40 години

Учебният студентски експериментален театър към ЮЗУ "Н.Рилски" - Благоевград направи 40 години! И ще празнува днес и утре - така решиха усетниците, бившите студенти. Ето какво написа през март във Фейсбук създателят на Студентския театър доц.Златко Павлов:

"И ето пак е пролет, според оста на Земята спрямо Слънцето. За новородените тя е първата, за живелите е поредната, за всеки е надежда за много аромати на цветове и пориви на младост. За мен 20 март е празник и на първото дръзновение към една моя съдба – началото на един театър. С първата премиера на УСЕТ /Учебен студентски експериментален театър/ през 1981 г. – "Люлката на героя", станах бащата на житейската си рожба в святия свят на богоподобието ни, чрез което съзиждаме изкусно от хаоса храм на човеколюбието. Много са усетниците, отдавали своето горене за вечния огън в сценичното пространство. Сърдечно ги прегръщам и съм им благодарен за това, че са имали и имат живот на вдъхновители."

Отбелязването на годишнината от създаването на УСЕТ ще се осъществи днес и утре. Програмата включва среща на участниците в новата зала на УСЕТ, засаждане на дърво и поставяне на паметен знак за годишнината, колективна снимка и видео заснемане, представяния на усетници от различни поколения, поздравления, песни, танци, веселие, снимки за спомен, разговори и добрно настроение в база "Бачиново".
Ето и програмата за събитието. 
26 юни
11,00 Почит към паметта на д-р Мирослав Стоилов, един от най-достойните и талантливи усетници. Полагане на урната с праха му на новите гробища на Благоевград. 
15,00 - 18,30
Тържествена среща в залата на УСЕТ, 8 учебен корпус на ЮЗУ "Н. Рилски" – поздравления от институции, представяне на усетниците и техни поздравления, споменни изяви от спектакли, прожекция на филма "Моторът" на усетника Валентин Гошев.
18,40 – 18,50
Засаждане на паметно дърво за юбилея. Снимки групови, индивидуални за спомен от срещата,  пред входа на 8-ми учебен корпус на ЮЗУ "Н. Рилски".
18,50 – 19,45 – Време за индивидуални и групови разходки из Благоевград.
20,00 – 23,00 – Вечеря. По време на вечерята – изяви на усетници, поздравления – свободен и освободен достъп за сценични и други изпълнения. Ресторант "Бар Крис" – срещу хотел Феникс, ул. "Тодор Александров"71 ( на кръстовището с ул."Илинден").
След 23,00 до..... кой до когато желае – диалози и... още нещо в нощта край езерото на Бачиново и гората до Университетската база в Бачиново.
27 юни
9,30 – 12,00 Монолози, диалози от историята на всеки усетник, който желае изява, четене на страници от дневниците на УСЕТ, копиране на архиви от лични документи за спектакли, роли, плакати, снимки...
Базар за книги на автори от УСЕТ.
Снимки – групови и индивидуални на сбогуване след 12,00 пред стъпалата към входа на базата.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)