Избрани Новини

Проф.Рачев: През юли ни очакват нормални за сезона температури

Рекордни горещини ни очакват до края на месеца

Рекордни горещини ни очакват до края на месеца. Това заяви за БТВ климатологът проф. Георги Рачев.

„Изпращаме юни месец като топъл, нищо че беше 10 градуса на 1 юни, компенсирахме. Имаше и доста валежи, но настава време за море. Това, че събота и неделя очакваме захлаждане по Черноморието, не означава, че непрекъснато ще бъде облачно и няма да има време за плаж“, коментира експертът.

Климатологът обясни, че от понеделник времето ще бъде перфектно, температурата на морската вода ще бъде около 23 градуса. „От събота и неделя настъпва едно по-спокойно по отношение на топлината време. Няма да има крещящи горещини“, посочи още той.

Според него температурите у нас през юли ще бъдат в рамките на нормалното. Очакват се обаче повече дъждове от стандартното за сезона.

Проф. Рачев коментира и времето в Москва, където жегите бяха последвани от мощна буря: „Там е доста равно, мина един студен фронт, както при нас, само че там беше доста добре изразен. Това не е за първи път, почти през година такива бури стават в Москва“.

Климатологът посъветва хората при силна гръмотевична буря да не излизат навън, защото летящите предмети се превръщат в шрапнели.      



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов