Избрани Новини

По главната улица на село Генерал Тодоров ще засадят 20 дървета

Проектът се финансира от Българския фонд за жените

Проектите на 11 лидери на местни общности бяха одобрени и финансирани в рамките на второто издание на Програмата за общностно развитие 2021 на Българския фонд за жените /БФЖ/.
Програмата за общностно развитие цели да подкрепи общностни лидери и активни хора в усилията им да сплотяват и мобилизират общностите си, да насърчи инициативи, свързани с обединяването на гражданите за по-добра обществена среда, да даде възможност за среща и обмен между различни групи и да популяризира включването на жените в общностното развитие. Водещата цел на програмата е да популяризира и подпомогне неформалното включване и обединение на гражданите в разрешаването на обществени проблеми, останали встрани от държавната подкрепа.
Първоначално за програмата кандидатстваха 101 местни активисти от 43 населени места в цялата страна. От тях бяха селектирани 17, които се включиха в тридневно обучение и имаха възможност да кандидатстват за финансиране за осъществяване на тяхната идея.

Сред тях е Ваня Фроликова с проекта си „Заедно за въздух и прохлада“ на стойност 1000 лв., от с. Генерал Тодоров.

Село Генерал Тодоров има стратегическо положение – наамира се между вулкан Кожух и Марикостиново. На територията му е скалната църква от 9 век Св.Панталеймон, но по главната улица на селото, дълга 2 км. няма нито едно дърво. В рамките на проекта ще бъдат засадени 20 дървета, които ще бъдат “осиновени” от местните хора.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов