Избрани Новини

132 000 бюлетини за парламентарния вот пристигнаха в Областна администрация - Кюстендил

Те са предвидени за гласуване и в машинните секции на 100%

„Те са предвидени за гласуване и в машинните секции на 100%, а в тези ,които ще се гласува ръчно - на 110%. Така че е осигурена възможност на всички жители на област Кюстендил да упражнят правото си на вот. Тук са и други документи, необходими на изборната администрация. Бюлетините са по- малко в сравнение с вота на 4 април, защото броят им е ограничен, заради машинното гласуване. В 172 секции с машинно гласуване са осигурени 100 % бюлетини, за останалите 111 секции - 110 %", коментира областният управител инж. Александър Пандурски.

Гласуването в областта ще се извършва с машини в 172 секции, а в 111 - ще е с хартиена бюлетина. В 8 секции от областта са осигурени по 2 машини. Това са: 5 секции от община Сапарева баня, 2 от Дупница и 1 в Кюстендил. Единствената секция с две машини в Кюстендил е № 31 във Второ основно училище.

„Работя с професионалисти - такива са служителите в Областна администрация, както и щабът, който е направен при нас.
Такива са и колегите, които са в РИК - с достатъчно опит, няма политически пристрастия, засега всичко е нормално, няма индикации, които да показват, че има проблеми", коментира още областният управител инж.Пандурски.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)