Избрани Новини

Днес е балотажът за кмет на Благоевград

Само в 20 от общо 140 секции ще се гласува с хартиена бюлетина

В Благоевград ще се проведе втори тур на частичните избори за кмет на общината.

Миналата неделя никой от седемте кандидати не успя да прескочи 50-процентовата бариера, избирателната активност беше рекордно ниска.

На балотажа за кмет гласоподавателите избират между кандидата на партия „Има такъв народ“ адвокат Илко Стоянов и независимия, но подкрепен от БСП инженер Румен Томов, чиито кметски правомощия бяха прекратени предсрочно заради не съвсем закритата му фирма.

Седмицата между двата тура премина спокойно и без нарушения на изборните правила, информира БНР.

Само една жалба е постъпила в Общинската избирателна комисия. Тя е депозирана от политическа партия и в нея се твърди, че в деня за размисъл по време на спортно мероприятие е имало агитация за един от кандидатите.  Сигналът не беше потвърден.

Изборните книжа и машините за гласуване бяха доставени във всички избирателни секции в община Благоевград , като разминаване в графиците и изчакване нямаше .

Само в 20 от общо 140 секции ще се гласува с хартиена бюлетина, а в останалите-машинно. Въпреки това отново бяха отпечатани около 72 хиляди бюлетини, както изисква законът.

Малко над 65 хиляди са избирателите в Благоевград. На първия тур едва 27.75 процента от тях упражниха правото си на глас - 18 118 избирателиВ процентно отношение – под 28 на сто - изключително ниска избирателна активност.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов