Избрани Новини

Село Баня тържествено отбеляза своя празник (снимки)

Курортното селце е предпочитана дестинация за балнео и спа почивка

С много песни и хора разложкото село Баня отпразнува своя празник.
Празникът на Баня, който ежегодно се провежда в първата събота на месец юли, събра стотици жители и гости на курортното селце, превърнало се в предпочитана дестинация за балнео и Спа почивка.
Самодейците към НЧ "Просвета-1908" подариха на всички впечатляваща програма и букет от емоции. С мелодични песни и много танци те създадоха незабравимо празнично настроение.
В празничното си слово кметът на Баня Магда Първанова поздрави всички жители и гости на селото, като им пожела здраве и късмет, благоденствие и щастливи дни.
"Нека бъдем обединени в целите си за развитието на родното ни село и устремени към светлото бъдеще на нашите деца, на Баня", каза още в словото си Магда Първанова.
На фона на песента "Моя страна, моя България" в изпълнение на Николета Загорчина и певческите състави към читалището, десетки балони в цветовете на българския трибагреник  полетяха в небето над Баня.
Фолклорният изпълнител Никола Тодоров весели с песните си всички банялии и техните гости.
На празника присъстваха кметът на Община Разлог инж.Красимир Герчев, зам.кметът по социални дейности инж.Венцислав Гърменов, председателят на ОбС-Разлог д-р Мария Копанарова, д-р Емил Тончев, както и кметове на населени места в общината.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов