Избрани Новини

Националният поход на колела "България срещу диабета" днес е в Благоевград

Всеки има възможност да му се измери кръвната захар и да получи консултация от медицинско лице

В рамките на 14 дни колоездачи ще обиколят всяка една област в страната в подкрепа на каузата „България срещу диабета“. Преминаването през градовете е свързано и с обозначени места, които са наречени „диабетни патрули“ и всеки желаещ ще има възможност да му бъде измерена кръвната захар и да получи консултация и информация от медицинско лице. Инициативата е част от проекта „България срещу диабета“, който се осъществява от Лайънс клуб – Видин в партньорството на Българска диабетна асоциация и Българско национално сдружение по детска ендокринология, както и с подкрепата на общински и областни администрации.

График на похода:

26 юни 19:00ч. – Видин

27 юни – Монтана-Враца

28 юни – Плевен – Ловеч

29 юни – Търново- Търговище

30 юни – Шумен – Разград – Русе

1 юли – Силистра – Добрич

2 юли – Варна – Бургас

3 юли - Ямбол – Силистра

4 юли – Казанлък – Стара Загора

5 юли – Хасково – Кърджали

6 юли – Смолян – Пловдив

7 юли – Пазарджик – Благоевград

8 юли – Благоевград – София

Създаването на Национална мрежа за диабет е основната цел на организаторите, като вече са реализирани 3 обучения за диабетни координатори в цялата страна. Паралелно с това започнаха и обученията на диабетни сестри, като целта е да бъдат обхванати около 1000 медици, работещи в детски градини, ясли, училища и социални институции.

Припомняме, че през 2019 г. членовете на „Лайънс клуб Видин“, организираха най-големия международен благотворителен поход по въздух, вода и суша в името на каузата срещу диабета, на събитието беше събрана сумата от 50 хил.лв. През тази година организаторите предвиждат и три големи летни лагера за родители и деца с диабет.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)