Избрани Новини

"Разлика или не" - започва симпозиум по живопис в Благоевград

Темата е "Живописната технология в съвременното изкуство”

"Разлика или не" - започва симпозиум по живопис в Благоевград. "Живописната технология в съвременното изкуство”- това е темата му. Ще се проведе от 8 юли - 16 юли. 
Куратор на симпозиума за съвременно изкуство е Сашо Стоицов, участват Анна Васева, Били Матеева, Велислава Гечева, Калина Терзиева, Калия Калъчева, Николай Петров/GLOW, Петър Чиновски, Савина Топурска, София Димова и Теодор Генов.
- Днес от 12:30 часа в двора на Измирлиевата къща в кв.”Вароша” - откриване на шестия Национален пленер по живопис "Живописната технология в съвременното изкуство".
- 16.06. /петък/ от 18:00 часа - Откриване на изложба от пленера /двете зали/
Повече от пет години в Благоевград се провежда симпозиум по живопис за съвременно изкуство. Дълги години автори, които са в широкото поле на световното изкуство, бяха в сянката на формалистичното соцограничение. Това продължава и сега след близо 30 години.
В Благоевград са събрани в държавна колекция творби на почти всички художници, работещи съвременно изкуство в България. Сегашният симпозиум е с участието на автори от най новото поколение.
Идеята е автори, работещи с различни похвати в съвременното изкуство, да “оставят своя отпечатък” с конвенционални средства в уникална за България колекция, събирана от пет години в Благоевград. Колекцията има за цел да представи колкото се може по-голям спектър от художници, работещи съвременно изкуство в България. Работите са основа за бъдещ Музей за съвременно изкуство в Благоевград.
Това е опит да се запълни голямата празнина от липса на селектиране на работи от съвременно изкуство по време на прехода.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов