Избрани Новини

ГЕРБ - Кюстендил: Възмутени сме от полицейския произвол и репресии

"Спец отрядите на Рашков всяват страх и ужас в десетки нищо неподозиращи мирни граждани", пише в позицията

ГЕРБ-Кюстендил излезе с остра реакция срещу репресиите, които се извършват през последните дни и седмици на територията на цялата страна. Въоръжение полицаи, жандармерия нахлуват в домовете на симпатизанти и членове на ГЕРБ. Правят обиски, преобръщат домовете им, задържат ги с часове и ги карат да пишат обяснения по анонимни сигнали. По този повод от ГЕРБ-Кюстендил изпратиха позиция до медиите.

Ето какво пишат те в позицията си:

Областното ръководство на ПП ГЕРБ - Кюстендил изразява своето дълбоко възмущение от полицейския произвол и репресии, извършвани от „копоите“ на Радев и Рашков спрямо наши членове и симпатизанти на територията на цялата област. Пореден ден, под предлог на някакъв измислен сигнал, спец отрядите на Рашков всяват страх и ужас в десетки нищо неподозиращи мирни граждани, като извършват обиски, изземване, призоваване в полицейските управления. В „най-мекия" вариант на акцията „Респект“, хората биват принуждавани да подписват предупредителен протокол за неучастие в изборна търговия. Независимо от факта, че няма нито едно доказателство в подкрепа на „измисления им сигнал“, терорът продължава.

И това се случва в страна членка на ЕС през 2021 година.

Изпитваме уважение и съжаление към органите на реда, които са въвлечени в подобни недостойни прояви на репресия. Имидж, граден с години, рухна за дни.

Остро осъждаме поведението на служебното правителство, изживяващо се в ролята на предизборен щаб на анти-ГЕРБ коалицията, което с методите на „народния съд“ се опитва да й даде служебна победа!

Уважаеми членове и симпатизанти на ГЕРБ в област Кюстендил,

Както на всички, така и на изборите в неделя на 11 юли, ние ще бъдем не само фактическите, но и моралните победители, защото имаме шампионски отбор и защото истината и резултатите са на наша страна. Нека им покажем, че не сме се уплашили от сталинистката им полицейщина и да им докажем, че престъпление е не само купуването и продаването на гласове, но и опитите за манипулация, репресия и влияние върху вота.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов