Избрани Новини

Спокойно започна изборният ден в Благоевградска област

До 12.07. в МВР работи денонощна телефонна линия 02/90 112 98

Спокойно започна изборният ден в Благоевградска област. Няма нарушения в секциожнните комисии.

С хартиена бюлетина ще се гласува в 114 секции, като най- много са те в общините Сандански-25 и Петрич-22. Машините за гласуване в Сатовча и Хаджидимово са били доставени до секциите едва в 22 часа, като според служители на фирмата-доставчик причината за забавянето била тежката катастрофа на пътя Банско-Гоце Делчев. Часове преди края на изборния ден ще стане ясно в кои от секциите по указание от ЦИК ще се направи паралелно преброяване на разписките от машините.  Няма подадени жалби в Районната избирателна комисия в Благоевград през последните дни. 

До 12.07. в МВР ще работи денонощна телефонна линия 02/90 112 98. На нея, както и на e-mail izbori2021@mvr.bg, гражданите ще могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес. Сигнали могат да се получават и на тел. 112 освен на откритата денонощна линия в МВР 02/9011298, имейл адреса izbori2021@mvr.bg, както на място в ОДМВР и РУ. Създадена е организация за непрекъснат режим на обслужване на линиите.
Откриването им е част от предприетите във вътрешното ведомство мерки за обезпечаването на сигурността и обществения ред при провеждането на парламентарните избори.

От МВР припомнят, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите.

Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.

Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.

Предприети са всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарна безопасност и осигуряване на спокойно протичане на изборния ден.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов