Избрани Новини

Илко Стоянов встъпи в длъжност като кмет на Благоевград (снимки)

"Благоевград може да е примерът за промяната в цялата страна", заяви кметът

Кметът на община Благоевград Илко Стоянов положи клетва точно в 9,50 часа днес и встъпи официално в длъжност. Това стана на тържествено заседание на Общинския съвет, което бе открито от председателя Радослав Тасков. В зала "22-ри септември" бяха Неврокопският митрополит Серафим, областният управител Николай Шушков, бившият кмет Захари Донев /1985-1987 година/, директорът на ОД МВР-Благоевград Георги Кандев, общественици, кметове на кметства, културни дейци, граждани.
Председателят на Общинската избирателна комисия Мартин Бусаров обяви решението от 5 юли 2021 година, с което Илко Стоянов е избран за кмет.
В първото си слово градоначалникът подчерта, че днешната тържествена сесия е пример за това как трябва да се развива общината и за пътя, по който да поеме.
„Всички сме тук заедно и обединени. С тази енергия, която се усеща в тази зала, трябва да продължим напред. Живеем във времена, които са динамични, тежки и трудни. Въпреки всичко намираме начин да се усмихваме и да вървим напред. Благоевград може да е примерът, от който да започне промяната в национален мащаб. Бог да пази Благоевград и България“, заяви той.
Временно изпълняващият длъжността кмет на Община Благоевград Ясен Попвасилев предаде на новия кмет символичния ключ на града.
Председателят на Общинския съвет Радослав Тасков пожела на Илко Стоянов успешна работа.
„Общински съвет Благоевград ще очаква от Илко Стоянова да се придържа към това, което обеща по време на предизборната си кампания – ново начало и нов път за общината! Ние ще бъдем до него в този път като хора, които ще му помагат, но и като коректив, ако реши да се отклони от пътя, по който е поел. Пътят е само напред и нагоре, така че на добър час, г-н Стоянов. Нека си пожелаем по-добри време за Благоевград!“, добави Радослав Тасков.
Неврокопският митрополит Серафим благослови за здраве новия кмет на община Благоевград и му подари екземпляр на Библията. Приветствие отправи и областният управител Николай Шушков, а деца посрещнаха кмета с питка, окичена със здравец.
След церемонията започна първият работен ден на новоизбрания кмет на община Благоевград Илко Стоянов. Най-напред той посрещна в кабинета си представители на медиите и увери, че следващия понеделник, 19 юли, ще ги покани на пресконференция, на която ще обяви екипа, с който ще управлява общината.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)